ŞARKILARLA OKUYORUM VE YAZIYORUM

ŞARKILARLA OKUYORUM VE YAZIYORUM

Çayırova Ahmet Yesevi İlkokulu   1/E  ve 1/F  sınıfı öğrencileri,  öğretmenleri Korhan TOSUNBAŞ ve Muhammed Said ÖNDER rehberliğinde  e Twinning "ŞARKILARLA OKUYORUM,YAZIYORUM" projesini başlattı.

10.05.2022 317

"İlkokuma yazma tüm eğitimin temelidir. Okul öncesinde temelleri atılmaya başlayan ilkokuma yazma tüm yaşam boyu devam eden bir süreçtir. İlkokuma yazma eğitimine başlarken çocuğun ilgisini çekecek onu güdüleyecek ve derse olan ilgisini arttıracak uygulamalar yapılmalıdır. Bu nedenle öğretmenler çocukların birden fazla duyu organına hitap edecek, onların ilgisini çekecek materyaller kullanmalıdırlar. Materyal olarak şarkılardan, videolardan, oyunlardan , hikayelerden ve resimlerden yararlanılması bu etkili olmaktadır. Bu sayede daha kalıcı öğrenme sağlanır. İlkokuma yazma öğretim ve öğrenme süreci ne kadar etkili ve verimli olursa diğer derslerin temelleri de o kadar sağlam olur."

PROJE HEDEFLERİMİZ:

1-Bilimsel, yapıcı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, kendini ifade etme, iletişim kurma, işbirliği yapma, problem çözme ve girişimcilik gibi temel becerilerini geliştirmek

2-Bilgiyi araştırma, keşfetme, yorumlama ve zihinde yapılandırma becerilerini geliştirmek

3-Okuma ve yazma sevgisi ile alışkanlığını kazanmalarını sağlamak